Pop-Rock škola pjevanja Sarajevo

U saradnji sa Rock school iz Londona, pokrenuli smo ovaj odsjek 2016 god. pri Insitutu za muziku, teatar i multimediju.
Šef odsjeka, vocal coach i idejni pokretač programa je prof. Mima Zukan.
Program je priznat u 57 zemalja širom svijeta i sastoji se iz 8 razreda ili levela muzičkog obrazovanja pjevača.
Časovi se odvijaju jednom sedmično u trajanju od 60 minuta i obuhvataju vokalnu tehniku tj. ispravnu postavku glasa, kondicioni trening vježbi disanja, dikcijie, fraziranja, dinamike kao i detaljnog i posebno izradenog programa za svakog pjevača pojedinačno!

Prof. Mima Zukan. kroz svoje profesionalno muzičko iskustvo u Bosni i Hercegovini, Rusiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, djeluje kao profesor muzickih umjetnosti, vokalni trener, solista i studijski muzičar, te muzički edukator na raznim seminarima. Neke od nagrada koje su okarakterisale njen rad, kako sa učenicima-solistima ili grupama: “Rock-school London”-vocal (UAE,Dubai 2015), “Specijalna nagrada” u kategoriji “Koreografske umjetnosti” (Rusija, Moskva 2014), Prva nagrada za najbolju autorsku muziku, predstava “Majstor” (BiH, Jajce 2014), “Specijalna nagrada” Moskovskog komiteta za umjetnost i “Prva nagrada za showbiz art” (Rusija, Moskva 2013), “Specijalna nagrada za otvaranje novih muzičkih prostora u BiH”-Farah Fondacija (BiH, 2013), Vocal Marathon (Hrvatska, Rijeka, 2012) te mnoge druge nagrade. U svom pedagoskom radu, daje maksimum uvodeći inovativne elemente u shvatanju, stvaranju i unapređenju pedagoškog pristupa ka studentima, te podstice studente na istraživanje i razvijanje njihovog vlastitog kapaciteta muzičkog izražaja.

Upis je u toku a pravo upisa imaju svi kandidati iznad 6 godina starosne dobi. Info na 061 456 738 i putem email-a: info@mtm.ba