Udruženje SRCE PUNO OSMJEHA

Udruženje SRCE PUNO OSMJEHA je registrovano 2010. godine kao pravni nasljednik neformalne grupe volontera koja je 13 godina radila na području Bosne i Hercegovine.Volonteri iz cijelog svijeta u okviru grupe usmjerili su svu svoju snagu i vrijeme na pomoć drugima, i na taj način unosili ljubav u srca svih onih sa kojima su dolazili u susret

U svom postojanju, udružene SPO je realizovalo različite projekte i aktivnosti, ali oni najvažniji su:

  • Klaunov kreativni čoškić(2013), realizovan u Domu Bjelave, radionice za djecu bez roditeljskog staranja. Projekat sponzoriran od Općine Centar-Sarajevo.
  • Aktivnosti na pomoći drugim udruženjima pri realizaciji njihovih projekata imamo odličnu saradnju( „Srece za djecu koja boluju od raka FBiH“, „Dajte nam šansu“, „Djeca nade“ Prozor-Rama, Centar „Spajalica“ Ilidža).
  • Oslikavanje vanjskih i unutrašnjih zidova škola i institucija( OŠ Hasan Kikić-Sarajevo, Sigurna kuća-Sarajevo, Srednja Ekonomska škola- Sarajevo, Zavod Mjedenica-Sarajevo, Dom Bjelave-Sarajevo,..)
  • Aktivnosti na promoviranju volonterizma i aktivizma mladih(Srednja Ekonomska škola- Sarajevo, Filozofski fakultet-Sarajevo, I Gimnazija-Sarajevo.